Entrevista a Rubén Macías

En Rubén és treballador del Centre Especial de Treball Esclatec des del 2012. Abans d’arribar a Esclatec, però, va estar treballant a la Residència Esclat Marina durant un any fent diferents tasques. Viu en parella des de fa quatre anys. En Rubén creu en la igualtat salarial entre homes i dones, independentment de si tenen una discapacitat o no. 

Què suposa per a tu treballar a Esclatec?

Al principi, només suposava tenir una feina, que per a mi era el més important. A mesura que vaig anar coneixent els companys, cada cop m’agradava més treballar a Esclatec! A més, vaig poder descobrir noves feines, com ara muntar rodes, que m’agrada molt. Ara mateix, tenim menys feina al taller. Hi ha hagut èpoques millors i sempre he ajudat en el que he pogut. M’han acollit molt bé i em sento un més a l’equip.

Et va costar trobar la feina?

Com tothom, estava preocupat per no trobar feina. Vaig anar un parell de vegades al SOC i vaig fer unes pràctiques al Mercat de la Llibertat com a repartidor, però al final vaig declinar l’oferta perquè no m’acabava d’agradar. Em feien carregar moltes caixes que pesaven molt i no em veia capaç de poder fer la feina. He fet pràctiques també a l’ICAB, posant etiquetes de Correus, entregant maletins d’advocats… Tot em va bé, si és per tenir una feina!

Canviant de tema, hem sabut que tens un canal de Youtube, oi? D’on va sorgir la idea?

Sí, tinc un canal! Però com que hi soc nou, no tinc gaires subscriptors ni visites! Els youtubers em fan la competència! He d’aprendre a donar força al canal. Com que la cosa està com està, vaig pensar que volia donar una mica d’informació sobre el tema dels CET. Penjo vídeos que feu a Esclat des de Comunicació i potser aviat en faré jo un d’informatiu. No m’interessa gaire la política, però crec que s’ha de fer alguna cosa.  

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
Telegram
Skip to content