Esclatec rep el Premi Bicimpuls!

A Esclatec estem d’enhorabona, ja que hem rebut el Premi Bicimpuls per a l’ús de la bicicleta com a eina d’inclusió social, per al nostre taller de muntatge de rodes i reparació de bicicletes inclusiu! 

Aquest projecte, però, no és nou. En 2010, gràcies a la col·laboració de Barcelona Activa, es va muntar un taller adaptat especialitzat en el muntatge de rodes de bicicleta i també una secció dedicada a la reparació d’alguns dels seus elements. Avui el taller dona feina a 6 persones. 

Compta amb dues màquines automatitzades per posar els radis a la llanta i fer el calibratge posterior de les rodes. També tenim un espai on arreglem els motors de les bicicletes elèctriques i fem alguns dels cablejats.

Per poder dur a terme aquest projecte, des del primer moment vam haver d’adaptar les màquines i formar als nostres treballadors i treballadores. 

Des del 2010, no hem parat de treballar per a diferents clients. Actualment treballem amb UTE Pedalem, que és el nostre client principal i que gestiona el servei de Bicing de Barcelona, i també amb Derivados del Motor, Ecobike i Labicibleta.

 

Gràcies a aquest premi, canviarem el compressor silenciós que tenim al taller des de fa 11 anys, de manera que puguem continuar oferint el millor servei als nostres clients.

 

Els premis Bicimpuls, organitzats per Movement que gestiona el servei de Bicibox de l’AMB, van néixer el 2018 amb la finalitat de promoure i donar visibilitat a les diverses iniciatives que es desenvolupen a l’àrea metropolitana de Barcelona per promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià i com a eina de transformació social. 

 

En l’Edició de 2021, també han estat premiats els projecte: El moviment global de bicibús (Associació Camí Amic), Les Mercedes Barcelona SCCL, els fotògrafs del moviment ciclista de la ciutat de Barcelona (Sergi García Pérez i Xavi Calvo) i Aprendre a volar: Impactes de la formació ciclista per a persones adultes (Biciclot SCCL). 


Ves al contingut