Blog

Portes obertes a l’Ateneu de Fabricació de Gràcia

Dissabte 14 de maig, es va celebrar la Jornada de Portes Obertes de l’Ateneu de Fabricació de Gràcia, que gestionem des del Centre Especial de Treball Esclatec. Tots els membres de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació de l’Ajuntament de Barcelona van participar fent tallers i activitats al carrer, així com es va fer una mostra d’alguns projectes destacats que s’han dut a terme a l’Ateneu de Fabricació de Gràcia.

Llegeix l'article →

La tecnologia com a extensió dels sentits

Com es transforma la pregunta “Quin seria el teu superpoder?” en un guant amb sensor de distància? O en una canyellera sensible al contacte? Els alumnes de la formació en noves tecnologies de fabricació digital i d’introducció a l’electrònica d’Esclatec han desenvolupat dos conceptes de wearable sota la premissa d’”utilitzar la tecnologia com una extensió dels sentits”.

Llegeix l'article →

Projecte Aristeu

La sostenibilitat social i mediambiental és un dels objectius principals del Centre Especial de Treball Esclatec. En la recerca per fer projectes d’innovació social que fossin respectuosos amb el medi ambient i, en la mesura que fos possible, que contribuïssin a lluitar contra el canvi climàtic, va sorgir l’oportunitat de sumar-nos al projecte Aristeu.

Llegeix l'article →

Oferta formativa en fabricació digital i electrónica per a persones amb discapcitat

Esclatec oferirà durant aquest any formacions 100% subvencionades i especialitzades en noves tecnologies de fabricació digital i introducció a l’electrònica adreçades a persones amb discapacitat. Amb el suport de la fundació Agbar, organitzarem dues formacions d’un mes i mig, que començaran a l’abril i al juny respectivament, en què els participants obtindran coneixements bàsics en fabricació digital i electrònica.

Llegeix l'article →

Entrevista a Juan Ranera

Juan Ranera és el nou director adjunt d’Esclatec, que pren el relleu a Xavier Caballero, que n’havia estat el director des que es va crear el servei. Ranera, enginyer de professió, era el responsable del Departament de R+D+I2 d’Esclatec.

Llegeix l'article →

Entrevista a Rubén Macías

En Rubén és treballador del Centre Especial de Treball Esclatec des del 2012. Abans d’arribar a Esclatec, però, va estar treballant a la Residència Esclat Marina durant un any fent diferents tasques. Viu en parella des de fa quatre anys. En Rubén creu en la igualtat salarial entre homes i dones, independentment de si tenen una discapacitat o no.

Llegeix l'article →
Ves al contingut